Sivas’ta doğaya bu kış 25 ton yem bırakılacak

hayvancılık-bakanlığı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Sivas Şube Müdürü Selami Şahinbay, bu kış mevsiminde yaban hayvanları için doğaya 25 ton yem bırakacaklarını belirterek, “Eğer ki önümüzdeki dönemlerde iklim şartları ağırlaşırsa yem alımını artıracağız ama şu an için elimizde yeterli miktarda yem var” dedi.

Şahinbay,yaptığı açıklamada, kış şartlarında yaban hayvanlarının aç kalmaması için yem alımı yaptıklarını söyledi. Buğday ve kuru ottan oluşan yemlerin il merkezi ve ilçelerde ilgili kurumlara dağıtılmaya başlandığını belirten Şahinbay, “Dağ keçisi gibi hayvanların yararlanabilmesi için doğaya kuru ot da bırakıyoruz. Yaklaşık 25 ton yemlik buğday ve kuru ot, yemlemede kullanılacak” diye konuştu.

Yemlerin ilgili kurumlara dağıtımıyla ilgili bilgi veren Şahinbay, “Bu 25 ton yemin bir kısmını ilçelere, kaymakamlıklara ve ilgili noktalara teslim ediyoruz. O noktalarda doğaya yem bırakma işlemi ilgili birimlerce yapılıyor ama ağırlıklı kısmını biz kurum olarak gerçekleştiriyoruz. Eğer ki önümüzdeki dönemlerde iklim şartları ağırlaşırsa yem alımını artıracağız ama şu an için elimizde yeterli miktarda yem var” dedi.

Bu arada, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Sivas Şube Müdürlüğünce Hafik Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne doğaya bırakılmak üzere yarım ton buğday teslim edildi.

Senin Düşüncen Nedir?

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir