Dolar : Alış : 2.9296 / Satış : 2.9349
Euro : Alış : 3.2932 / Satış : 3.2992
HAVA DURUMU
hava durumu

sivas23°CÇok Bulutlu

- Hoşgeldiniz - Sitemizde 16 Kategoride 2954 İçerik Bulunuyor.

Son Haberler

Sivas’ta Trafik !

25 Mart 2013 - 761 okunma kez okunmuş
Ana Sayfa » Köşe Yazarları»Sivas’ta Trafik !

Sivas’tan  özel otomobilleri ile başta İstanbul olmak üzere diğer  büyük illere gidenlerin döndüklerinde en çok şikayet ettikleri konu trafik ve park sorunu idi. Bu büyük illerde  Arabanın insana yük olduğunu,  trafikte ilerlemenin nerde ise mümkün olmadığını,  duracağın noktada park yerinin bulunmadığını  hepimiz döndüğümüz de  anlatır dururduk. İşte şimdi bu anlatılanların birkaç misli fazlası ile Sivas’ımız da mevcut. Özellikle kış   mevsiminde  mesai saatlerinin başlangıç ve bitiş saatlerinde: Başta özellikle Atatürk caddesi Dört yol kavşağı, İstasyon caddesi Ellinci yıl kaşağı, Ulu camii kavşağı,  Hikmet Işık caddesi valilik arkası ve nalbantlar başı kavşaklarında belirli saat ve günlerde trafik tıkanması had safhaya ulaşmaktadır. Ayrıca, hikmet Işık caddesi, kepenek caddesi, yeni çarşı ve Osmanpaşa caddeleri başta olmak üzere benzeri caddelere ücreti mukabilinde yapılan parklar ise cadde kenarındaki iş yeri sahiplerinin yanında  araba sürücülerini de  çileden çıkarmaktadır. Bazı caddelerde yolun iki tarafına yapılan parklardan dolayı cadde kenarında bulunan esnafın ciddi şekilde  mağdur olmasının yanında,  nerde ise bu  caddeler den hem araçların özelliklede yayaların karşıdan karşıya geçmesi imkansız bir hal almaktadır. Bu durum ne yazık ki,  maddi hasarlı, yaralamalı ve bazen de ölümlü trafik kazalarının  olmasına neden olmaktadır.   

Sivas’ta yetkililer,  2011 yılında 98.000 olan araç sayısının 2015 yılında 140.000 olmasının  beklenildiğini söylemektedirler.  Yani bu dört yıllık sürede araç sayısındaki artış % 43 yakın. Araç sayısındaki bu artışa rağmen aynı sürede Sivas’ta trafiğe açık olan yollar, kaldırımlar ve park yerleri aynı oranda insanların kullanımına  müsait hale gelecek mi? Yine aynı sürede esas olan yayalar için ihtiyaç duyulan  alt ve üst geçitler yapılabilecek mi? Bu şehrin yerel ve genel yöneticilerinin  maalesef bu güne kadar bu konuda bir çalışmaları bulunmamaktadır.  Sorunlar zamanında çözülmediğinden gittik çe karmaşık ve çözülemez bir hal arz etmektedir. Nitekim Kızılırmak üzerine inşa edilen Karşıyaka köprüsü dünyada hiç emsali olmayan bir şekilde yıllarca yolları olmadan atıl bir şekilde bekletildi. Sonunda bir çok eksiği bulunmasına rağmen  Belediye tarafından yolları yapıldı. Şimdi ise bir ucu karayolları kavşağına bağlantı yapılmadığı için,  maalesef trafiğe açılmadan atıl bir halde bekletilmektedir .Peki, kullanılmayacaktı   bu köprü niye yapıldı?  Yapılmış olmasına rağmen iki yılı aşkın bir süre neden yolları yapılmadı? Şimdi ise aydınlatma ve trafik işaretlerinin  olmamasına rağmen  yapılmış olan bu yolun,  karayolları, kavşak bağlantısını neden yapmaz? Sonuçta  bu yol neden  hizmete açılmaz? Bu sorulara cevap verecek birisi yok mu? Daha  önemli olan,  kullanılmaz halde bekletilen,  heba olmaya yüz tutan, MİLLİ SERVET olan  bu köprü ve yolun kullanılmamasının  sorumlusu kim?  Ve daha önemli ve tehlikeli  olan tarihi Karşıyaka köprüsünün altında  tadilat çalışmaları yapılırken, üst  yolun  trafiğe açık tutulması.

Sivas’ta mevcut olan ve gittikçe büyüme temayülü gösteren Ulaşım, kaldırım, yol, trafik akışı, park sorunu ve yaya geçitleri için; Acilen fikir ve projeler üretilerek harekete geçilmelidir. Aksi halde göç vermesinin yanında da ticari hayatı durgun olan bu tarihi beldemizde,  birkaç yıl sonra trafik açışından da  çekilmez bir hayat bizi beklemektedir. Çözüm: Acilen Gerekli inceleme ve araştırmalar yapılarak;  ÖZELLİKLE  DİKİLİTAŞ İLE  SİVAS  LİSESİ ARASI   ve  KEPÇELİ, OSMANPAŞA CADDESİ, GÜZERHGAHI  SİVAS LİSESİ  arasında YER ALTI  YOLLARININ  açılmasına, gerekli olan yerlere alt ve üst geçit yapılması ve  Yeni yapılan inşaatlarda mutlaka park yerlerinin konulmasına diğer bir çözüm ise şehrin dışarıda yeni oluşan yerleşim yerlerinin alt yapılarının acilen yapılarak cazibe merkezi olmalarının sağlanmasına ve ayrıca şehrin müsait alanlarında yeni cazibe merkezi olacak yerlerin imara açılmasının, çalışmaları yapılmalıdır.  Aksi halde birkaç yıl sonra bu sorunların altından kalkmak pek de kolay olmaz. 

Facebook Hesabınızla Yorum Yapabilirsiniz

YORUMLAR

İsminiz

 

E-Posta Adresiniz

Yorumunuz