Sivas Medya | Sivas Haberleri » çocuk Sivas Haber - Sivas Haberleri Sat, 11 Apr 2015 15:20:12 +0000 tr-TR hourly 1 http://wordpress.org/?v=4.1.1 Sivas’ta Çocuk Festivali Düzenlendi /sivasta-cocuk-festivali-duzenlendi.html /sivasta-cocuk-festivali-duzenlendi.html#comments Mon, 16 Feb 2015 06:26:57 +0000 /?p=10847 cocukfestivali
Sivas’ta düzenlenen çocuk festivali renkli görüntülere sahne oldu.Sivas Belediyesi ve Sivas Radyo Televizyonu’nun ortaklaşa düzenlendiği ‘2015 Çocuk Festivali’ Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde yapıldı.
Festivalin açılış konuşmasını yapan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, “Bu ülkenin geleceği çocuklarımız onlar üzerine ne kadar yatırım yapılsa, ne kadar proje yapılsa azdır. Ülkemizde son yıllarda çocuklarımızla ilgili çok güzel gelişmelerin olduğunu görüyoruz ve çocuklar üzerine çok ciddi yatırımların hem devlet olarak hem sivil toplum örgütleri olarak ciddi projelere imza atıldığını görüyoruz.
Her şeyin küçüğü çok sevimli oluyor ister sizin çocuğunuz olsun isterse bir başkasının çocuğu olsun o gördüğünü zaman onu okşamak, onu sevmek istiyorsunuz. Çocuklarımızı topluma en iyi şekilde kazandırmak, onları yetiştirmek bizlerin görevi bu anlamda bu projede yarışacak çocuklarımız elbette bir başarı veya başarısızlık şekilde değil onlar için aileleri için özellikle anneleri için bugünün çok güzel bir hatıra olacağına inanıyorum” dedi.
Festivalde, Kazım Karabekir İlkokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisi katılımcıların büyük beğenisini topladı. Festivalde daha sonra yaşları 0 ve 5 yaş arası çocuklar emekleme, süt içme, çuvalla zıplama yarışmalarını kazanmak için kıyasıya yarıştı. Yarışmalarda ailelerde çocuklarıyla birlikte heyecana ortak oldu. Renkli görüntülere sahne olan festivalde bazı çocuklar uyuya kalırken, bazı çocuklarında ağladığı görüldü.Festivalde yapılan yarışmalarda dereceye giren çocuklara çeşitli ödüller verildi.
İhlas Haber Ajansı

]]>
/sivasta-cocuk-festivali-duzenlendi.html/feed 0
Üniversiteli Öğrenciler Çocukları Sevindirdi /universiteli-ogrenciler-cocuklari-sevindirdi.html /universiteli-ogrenciler-cocuklari-sevindirdi.html#comments Thu, 25 Dec 2014 07:39:09 +0000 /?p=10114 Öğrencilerden İlkokula Hediyeler

 Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Bucak Hikmet Tolunay MYO Halkla İlişkiler dersi alan öğrenciler sosyal sorumluluk kapsamında Bucak ilçesindeki Adnan Menderes İlköğretim Okulu öğrencilerine hediyeler dağıttılar.
 Öğr.Gör. Kahraman Köktürk “Halkla ilişkilerde sosyal sorumluluk denen bir kavram vardır. bu bağlamda sosyal sorumluluk duygusunu yerleştirebilmek ve bu çalışma doğrultusunda durumu iyi olan insanlara da öğrencilere yardım edilmesi gerektiğine dair küçük bir örnek olarak bu çalışmayı yapıyoruz. Çalışmanın içerisinde Halkla İlişkiler bölümü-İşletme ve Pazarlama bölümü öğrencileri yer aldı.” dedi
 Üniversite öğrencileri ise “ülkenin dört bir yanından gelen kişiler olarak Bucak’ta böyle bir gönül bağı kurmak bizim için de unutulmaz bir anı oldu” dediler.
 Adnan Menderes ilkokul öğrencilerine dağıtılan hediyeler kıyafet ve diş fırçası vb. gibi hediyelerden oluşuyor. Özellikle ilkokul çocukları hediyelere çok sevindiler.

]]>
/universiteli-ogrenciler-cocuklari-sevindirdi.html/feed 0
Kamyonetin Altında Kalan Çocuk Öldü /kamyonetin-altinda-kalan-cocuk-oldu.html /kamyonetin-altinda-kalan-cocuk-oldu.html#comments Mon, 05 May 2014 12:09:31 +0000 /?p=8896 Şarkışla’ya bağlı Samankaya köyündeki bakkalın önünde bekleyen 5 yaşındaki Bengisu Karakaya, geri manevra yapan kamyonetin altında kaldı.

Ağır yaralanan ve Şarkışla Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Karakaya öldü.

]]>
/kamyonetin-altinda-kalan-cocuk-oldu.html/feed 0
Bademcik iltihabı geçiren çocuklarda davranış bozukluğuna dikkat ! /bademcik-iltihabi-geciren-cocuklarda-davranis-bozukluguna-dikkat.html /bademcik-iltihabi-geciren-cocuklarda-davranis-bozukluguna-dikkat.html#comments Thu, 22 Aug 2013 09:02:37 +0000 /?p=5939 “Pandas hastalığında uysal çocuk daha agresif davranışlar sergileyebilmekte, terbiyeli çocuklar ağzını bozarak küfürlü konuşmaya başlayabilmekte”

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Cevit, bademcik iltihabı geçiren çocuklarda, iyileştikten sonra temizlik konusunda aşırı hassasiyet gösterilmesinin davranış bozukluğuna yol açabileceğini söyledi.

CÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Pediatrik Alerji-İmmunoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Cevit, yaptığı açıklamada, bademcik iltihabının, çocuklarda beynin hücresel düzeydeki zarının yapısını bozduğunu belirterek, bunun da çocuklarda “titizlik hastalığı”na, ardından da “Pandas” denilen davranış bozukluğuna yol açtığını ifade etti.

Bademcik iltihabı geçiren çocukların, iyileştikten sonra elini yüzünü daha çok yıkamaya başladığını dile getiren Cevit, “Hassaslaşma ve bazı konularda titizleşme ortaya çıkabiliyor. Bu titizlenme temizlik, yemek seçme anlamında da olabiliyor. Daha önce uysal olan bir çocuk, huysuz bir çocuğa dönüşebiliyor veya tam tersi afacan, hareketli bir çocuk uslu çocuk haline gelebiliyor” diye konuştu.

Cevit, şunları söyledi:

“Bademcik iltihabı geçiren çocuk, hastalık geçtikten sonra gereğinden fazla temizlik ihtiyacı duyuyorsa, durmadan elini yıkıyorsa Pandas hastalığından yani davranış bozukluğundan şüphelenilmelidir. Pandas hastalığında uysal çocuk daha agresif davranışlar sergileyebilmekte, terbiyeli çocuklar ağzını bozarak küfürlü konuşmaya başlayabilmekte. Yani bademcik hastalığı davranış bozukluğuna neden olmakta. Titizlik hastalığı ilerleyen dönemlerde kişinin çok el yıkmasına bağlı olarak deride dökülmelere, kaşıntılara neden oluyor. Bu titizlik aynı zamanda A tipi kişilik dediğimiz kişiliğe de uyuyor ve bu çocuklarda başka hastalığa da zemin hazırlayabiliyor. Yani çocuğun sosyal uyumu, çocuk okula gidiyorsa okul uyumu bozulabiliyor. Çocuk, tuvalete gitmekten çekinebiliyor, bunun sonucunda da idrar kesesinde sorunlarla, kabızlıkla veya idrar kaçırmayla karşılaşılabiliyor. Sonuç olarak basit bir bademcik iltihabı, sosyal ve davranışsal probleme neden olabiliyor.”

– “Davranış bozukluğu kalıcı olabilir”

Cevit, hastalıktan sonra ortaya çıkan davranış bozukluğunun kalıcı olabileceğini, ailenin özellikle bu konuda dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

Ailenin, çocuğundaki değişimleri hastayken ve hastalıktan sonra gözlemlemesi gerektiğini ifade eden Cevit, “Çocuk, rahatsızlığı geçirdikten sonra hayatı ve okula adaptasyonunu bozuluyorsa veya aile hayatını da etkileyen bir davranış bozukluğuna doğru yöneliyorsa bunda mutlaka Pandas denilen hastalığın getirdiği karakter veya huy değişikliği göz önünde bulundurmalı. Ailenin mutlaka bir çocuk doktoruna başvurması gerekiyor. Doktor da onu gerekirse psikolog veye psikiyatriste yönlendirecektir” diye konuştu.

Prof. Dr. Cevit, boğazdaki enfeksiyonun erken teşhis edilip tedavisinin yapılmasının davranış bozukluğunu engelleyeceğini sözlerine ekledi.

]]>
/bademcik-iltihabi-geciren-cocuklarda-davranis-bozukluguna-dikkat.html/feed 0
9 Yaşındaki Çocuk Düğünde Kuru Sıkı Tabancayla Kendini Yaraladı ! /9-yasindaki-cocuk-dugunde-kuru-siki-tabancayla-kendini-yaraladi.html /9-yasindaki-cocuk-dugunde-kuru-siki-tabancayla-kendini-yaraladi.html#comments Wed, 21 Aug 2013 08:03:59 +0000 /?p=5925 Sivas’ta 9 yaşındaki çocuk, katıldığı düğünde elindeki kurusıkı tabancanın kazara ateş alması sonucu bacağından hafif yaralandı.

İddiaya göre, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 63. Sokak’ta oturan 9 yaşındaki M.M.A, mahalledeki bir düğünde, evlerinden getirdiği kurusıkı tabancayla havaya ateş etmeye başladı.

Bu sırada, M.M.A’nın yanına gelen arkadaşları silahı alarak ateş etmek istedi. Bir arkadaşının kolundan tutması sonucu silah kazara ateş aldı. Sağ bacağından yaralanan M.M.A, ambulansla Sivas Numune Hastanesine kaldırıldı. Yaralanan çocuk, tedavisinin ardından polis merkezine götürüldü.

]]>
/9-yasindaki-cocuk-dugunde-kuru-siki-tabancayla-kendini-yaraladi.html/feed 0
Tek isteği, işitme engelli 4 çocuğuna sesini duyurabilmek /tek-istegi-isitme-engelli-4-cocuguna-sesini-duyurabilmek.html /tek-istegi-isitme-engelli-4-cocuguna-sesini-duyurabilmek.html#comments Sat, 13 Jul 2013 13:23:54 +0000 /?p=5453 Sivas’ta işitme engelli 4 çocuğuyla yaşayan 45 yaşındaki Döne Karakaya, evlatlarının sağlığına kavuşarak kendisiyle iletişim kurabilecekleri günün hayalini kuruyor.

Huzur Mahallesindeki evinde işitme engelli çocukları Emine (23), Enginar (19), Ahmet (18) ve Gamze (16) ile yaşamını sürdüren Döne Karakaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşiyle kan uyuşmazlığı sorunu nedeniyle 5 çocuğundan 4’ünün işitme engelli doğduğunu söyledi.

Eşini 11 yıl önce iş kazasında kaybettiğini, işitme engelli olmayan kızının ise evlendiğini dile getiren Karakaya, bazı kurumların ve tanıdıklarının yardımlarıyla geçindiklerini ifade etti.

Maddi imkansızlıklar nedeniyle çocuklarını zamanında tedavi ettiremediklerini anlatan Karakaya, çocuklarının tedavi edilerek sessiz dünyalarından kurtulmalarını ve bir iş sahibi olmalarını istediğini söyledi.

Köyde doğduğu için okula gidemediğini ve okuma-yazma bilmediğini belirten Karakaya, işaret dili de bilmediği için çocuklarıyla iletişim kurmakta zorlandığını dile getirerek, “Benim okuma yazmam yok. Çocuklarım okuma yazma biliyor. Onların söylediklerinden birini anlasam beşini anlayamıyorum” dedi.

Çocuklarına verilen işitme cihazlarının bozulduğunu ve bunların 5 yıl dolmadan değiştirilemediğini ifade eden Karakaya, cihazların tamir bedelini karşılayacak maddi durumunun olmadığını söyledi.

Eşinden kalan dul maaşı ve iki çocuğuna verilen engelli maaşıyla yaşamlarını sürdürdüklerini belirten Karakaya, “Kendimizi idare ediyoruz. Çocuklarım adına hiçbir maddi yardım talebinde bulunmuyorum, para pul istemiyorum. Yurt dışında  tedavileri mümkünse Allah rızası için çocuklarımın tedavi edilmesini, bir de onlar için iş istiyorum. Çocuklarım çok başarılı, ne işe gitse yaparlar. İş için gittiğim yerlerde de ‘yok alamayız, çocukların bir kaza geçirebilir’ diyorlar. Ben buradan büyüklerime sesleniyorum; Allah rızası için çocuklarımın elinden tutulmasını istiyorum” diye konuştu.

Çocuklarından Emine’nin lise, Ahmet ve Enginar’ın ise ortaokul mezunu olduğunu dile getiren Karakaya, Gamze’nin ise 7. sınıfa geçtiğini belirtti. Çocuklarını lise eğitimi için şehir dışına göndermekte zorlandığını anlatan Karakaya, Sivas’a engellilerin eğitim göreceği lise yapılmasını istedi.

Karakaya’nın çocukları ise işaret dili tercümanı aracılığıyla taleplerini aktardı. Annesiyle ve çevredekilerle iletişim sorunu yaşadıklarını belirten Emine Karakaya, tedavi ve iş konusunda yetkililerden ve iş adamlarından yardım istedi.

Ahmet Karakaya ise sürekli evde oturmaktan rahatsız olduklarını, ne iş olsa yapacaklarını aktardı.

]]>
/tek-istegi-isitme-engelli-4-cocuguna-sesini-duyurabilmek.html/feed 2
Aşırı Sıcaklarda Beslenmenize Dikkat Edin ! /asiri-sicaklarda-beslenmenize-dikkat-edin.html /asiri-sicaklarda-beslenmenize-dikkat-edin.html#comments Thu, 27 Jun 2013 10:26:05 +0000 /?p=5163 Yaz aylarının başlaması ile artan hava sıcaklıkları birtakım sağlık sorunlarını da beraberinde getirmektedir. Sıcaklık ve nem artışına bağlı olarak vücut ısısı artmakta ve metabolizma bu yeni duruma uyum sağlamaya çalışmaktadır. Kalp debisinde düşme, doku ve organlarda oksijenlenme de azalma, kalp atım sayısı ve kan basıncındaki artış nedeniyle yaz aylarında özellikle yüksek tansiyon, kalp yetmezliği ve koroner kalp hastalıklarında artış gözlenmektedir. Ayrıca sıcaklıkların etkisiyle artan terleme ile birlikte su ve mineral kaybı sonucu, bayılma hissi, bulantı, baş dönmesi gibi sağlık problemleri de görülebilmektedir. Yaz aylarında özellikle bebek ve çocuklarda ishal görülme sıklığı artmaktadır. Ayrıca sıcak havalarda besinlerin bozulma riski artmakta ve besin kaynaklı zehirlenmeler sık görülmektedir.

Yaz sıcaklığından en çok etkilenenler çocuklar, yaşlılar, hamileler, kalp ve şeker hastalığı olan bireylerdir. Yaz aylarında sıklıkla görülen sağlık problemlerinin azaltılmasında sağlıklı beslenme ve bu konuda toplumun bilinçlendirilmesi son derece önemlidir.

YAZ AYLARINA YÖNELİK SAĞLIKLI BESLENME ÖNERİLERİ

  1. Yaşamın her döneminde yeterli ve dengeli beslenme sağlığın korunması için esastır. Bu nedenle, dört besin grubunda bulunan besinlerden 3 ana ve 3 ara öğünde yeterli miktarlarda alınmalıdır.
  2. Kahvaltı günün en önemli öğünüdür. Yaz aylarında yapılacak kahvaltıda az yağlı peynirler, zeytin ve taze sebzeler bulunmalı, kafein içeren içecekler yerine de süt, meyve suyu, ıhlamur ve kuşburnu gibi bitki çayları tercih edilmelidir.
  3. Yaz aylarında yağlı besinlerin ve yağda kızartmaların tüketiminden kaçınılmalı; yemeklerde bitkisel sıvı yağların kullanılmalı, yemekleri pişirirken ise kızartma ve kavurma yerine haşlama, ızgara, kendi suyunda veya az suda pişirme gibi sağlıklı pişirme yöntemleri uygulanmalıdır.
  4. Yaz aylarında vücut direncini artırmak ve vücudun yeterli miktarda vitamin ve mineral alınmasını sağlamak için sebze ve meyve çeşitlerinden yararlanılması önemlidir. Günde en az 5 porsiyon sebze ve meyve tüketilmelidir.
  5. Kan şekerini hızla yükselten ve hızlı düşüren besinlerin tercih edilmemesi, basit karbonhidrat olan saf şeker ve şekerli besinler yerine kepekli ekmek, makarna, bulgur gibi lifli besinlerin tüketilmesine özen gösterilmelidir.
  6. Enerjisi yüksek hamur tatlıları yerine sütlü tatlılar, meyve tatlıları, dondurma gibi tatlılar tercih edilmelidir.
  7. Terleme ile artan sıvı ve mineral kaybının önlenmesi için yeterli sıvı alımı önemlidir. Ayrıca, yaşamın her döneminde yeterli sıvı alımı vücutta oluşan toksinlerin (zararlı öğeler) atılması, vücut fonksiyonlarının düzenli çalışmasında, metabolizma dengesinin sağlanmasında ve vücutta pek çok biyokimyasal reaksiyonun gerçekleşmesinde son derece önemli rol oynamaktadır. Bu nedenle, her gün en az 2-2.5 litre (12-14 su bardağı) su içilmeli, sıvı alımının karşılanmasında kahve, çay ve gazlı içecekler yerine süt, ayran ve meyve suyu gibi içecekler tercih edilmelidir.
  8. Besin zehirlenmeleri özellikle yaz aylarında artmaktadır. Çoğunlukla hafif seyirli ve kısa süreli olmalarına karşın, zehirlenmeye yol açan besinle ve kişiyle ilgili bazı faktörler besin zehirlenmelerinin zaman zaman daha ağır seyretmesine hatta ölümcül olmasına yol açabilmektedir. Özellikle yaz aylarında dışarıda ve açıkta satılan yiyeceklerin tüketiminden kaçınılmalı, çabuk bozulan potansiyel riskli besinler (et, yumurta, süt, balık vb.) açıkta bekletilmemeli, besinlerin hazırlanması ve pişirilmesi aşamalarında hijyen kurallarına özen gösterilmelidir.
  9. Yaz aylarında özellikle rota virüslerden kaynaklanan bebek ve çocuklarda yaygın olarak görülen ishallerin önlenmesinde el hijyeni ile sebze ve meyveleri yemeden önce iyice yıkamak çok önemli olup, ishali olanlar en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalıdır.

]]>
/asiri-sicaklarda-beslenmenize-dikkat-edin.html/feed 0
Sivas’ta trafik kazası: 1 Yaralı /sivasta-trafik-kazasi-1.html /sivasta-trafik-kazasi-1.html#comments Tue, 21 May 2013 11:16:51 +0000 /?p=4262 Şarkışla ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu bir çocuk yaralandı.
Ömer Karpınar’ın (35) kullandığı 58 HE 430 plakalı otomobil ile İsmet Kekeç (38) yönetimindeki 38 PP 630 plakalı otomobil, Gazeteci Burak Erdoğmuş Caddesi ile Timurkaynak Sokak’ın kesiştiği kavşakta çarpıştı.
Kazada, Kekeç’in kullandığı otomobilde bulunan 6 yaşındaki Ahmet Can Kekeç yaralandı. Ambulansla Şarkışla Devlet Hastanesine kaldırılan Kekeç, tedavi altına alındı.
Yaralı çocuğun durumunun iyi olduğu öğrenildi.

]]>
/sivasta-trafik-kazasi-1.html/feed 0
Çocuklarda bademcik enfeksiyonuna dikkat /cocuklarda-bademcik-enfeksiyonuna-dikkat.html /cocuklarda-bademcik-enfeksiyonuna-dikkat.html#comments Tue, 26 Mar 2013 09:36:08 +0000 /?p=2836 ocuklarda, beta mikrobundan kaynaklanan bademcik enfeksiyonu sonrasında ortaya çıkan kalp romatizmasının, erken dönemde kalp kapak yetersizliğine ve ileride suni kapak takılmasına kadar varabilecek durumlara yol açabildiği bildirildi.

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Kardiyolojisi Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Burhan Oflaz, yaptığı açıklamada, bademcik enfeksiyonunun baş ve karın ağrısı, iştahsızlık, bulantı, kusma ve ateşle başladığını söyledi.

Rahatsızlığın daha sonra boğazda yanma ve şiddetli ağrı, ağız kokusu ve yutkunma zorluğu ile belirginleştiğini aktaran Oflaz, en önemli risk etmeninin de okul ve kreşler olduğunu belirtti. Oflaz, bu enfeksiyonların kış ve mevsimsel geçiş dönemlerinde daha çok görüldüğünü vurgulayarak, ”Hastalığa yol açan soğuklar değildir, günlük yaşantımızın daha çok ev, iş yeri, okul, toplu taşıma araçları gibi kapalı ortamlarda geçmesidir. Az havalandırılan ortamlarda üst solunum yolu enfeksiyonlarının bir kişiden diğerine yayılması kolaylaşır” bilgisini verdi.

Çocuklarda 5-15 yaş aralığında bu enfeksiyonun daha sık görüldüğünü dile getiren Oflaz, ”Çocuklar yılda 2 ya da 3 kez boğaz enfeksiyonu geçirebilir ve erişkinlere oranla daha sık üst solunum yolu enfeksiyonlarına yakalanır. Bu durum kreş, yuva ve okul gibi çok sayıda çocuğun bir arada bulunduğu ortamlarda bulunan çocuklarda çok daha belirginleşir” diye konuştu.

-”Tekrarlayan üst solunum yolu enfeksiyonları kalıcı hastalıklara yol açabilir”-

Yrd. Doç. Dr. Oflaz, çocuklarda tekrarlayan üst solunum yolu enfeksiyonlarının kalıcı hastalıklara yol açabildiğine işaret ederek, şunları aktardı:

”Kalıcı geniz eti büyümesi, sinüzit, orta kulak enfeksiyonu, orta kulakta sıvı birikmesi ve ileride işitme azlığı gibi kalıcı problemlere yol açabilir. Bunlardan çok daha önemlisi, çocuklarda boğaz enfeksiyonlarının sık görüldüğü için ‘ortalık hastalığı’ olarak düşünülmesi ve aileler tarafından önemsenmemesidir. Bazı çocuklarda ‘beta mikrobu’ ile oluşan boğaz enfeksiyonlarından sonra, bademcik iltihabını izleyen dönemlerde eklem rahatsızlıkları ve kalp kapaklarına zarar veren kalp romatizması oluşabilir. Beta mikrobundan kaynaklanan bademcik enfeksiyonu sonrasında ortaya çıkan kalp romatizması, kalbin her tarafını ve özellikle de kalp kapaklarını tutarak erken dönemde kalp kapak yetersizliğine ve ileride suni kapak takılmasına kadar varabilecek durumlara yol açabilir.”

Çocuklardaki romatizmanın erişkinlerden daha tehlikeli olduğuna dikkati çeken Oflaz, şöyle devam etti:
”Ülkemizde eklem ağrısı yakınması olan bir çocuğa sıklıkla aileleri tarafından ağrı kesici ilaçlar verilmekte ve bu ağrılar yanlışlıkla büyüme ağrısı olarak yorumlanmaktadır. Oysa eklem ağrısı bademcik enfeksiyonu rahatsızlığının bir bulgusudur ve kalp tutulumuna doğru gidişin ilk habercisi olabilir. Maalesef tanı almamış ya da geç tanı almış bazı çocuklarda tüm hayatını etkileyebilecek kalp bozuklukları görülebilmektedir. Bu hastalığın, ülkemizde genç yaşta kalp nedeniyle ölümlerin en sık sebeplerinden birisi olduğunu vurgulamak isterim.”

Oflaz, çocuğunda eklem ağrısı olan ailelerin çocuk hastalıkları uzmanına başvurması, ailelerin çocuklara kendi başına antibiyotik veya herhangi bir ağrı kesici vermemesi gerektiğini söyledi. Çocukları enfeksiyondan korumanın mümkün olmadığını belirten Oflaz, bulunulan ortamın havalandırılması ve el yıkama alışkanlığı kazandırılmasının riski azaltacağını sözlerine ekledi.

]]>
/cocuklarda-bademcik-enfeksiyonuna-dikkat.html/feed 0
Havalandırma Boşluğuna Düşen Çocuk Kurtarıldı /havalandirma-bosluguna-dusen-cocuk-kurtarildi.html /havalandirma-bosluguna-dusen-cocuk-kurtarildi.html#comments Fri, 22 Mar 2013 06:05:51 +0000 /?p=2721 Sivas’ta bir apartmanın havalandırma boşluğuna düşen çocuk itfaiye ekiplerince kurtarıldı.  Orhangazi Mahallesi 6. Sokak’ta arkadaşlarıyla saklambaç oynayan 11 yaşındaki Ali Metin Özdoğan, 2 katlı bir evin çatısına çıktı.

Sac çatının altına saklanmak isteyen Özdoğan, karanlık nedeniyle fark etmediği apartman boşluğuna düştü. Bunu gören arkadaşları, bina sakinlerine, onlar da polis ve itfaiyeye haber verdi.

Bir süre sonra binaya gelen itfaiye ekipleri, dar olduğu için havalandırma boşluğuna giremedi. Ekipler, boşluğa halat sarkıttı ve çocuktan bunu beline bağlamasını istedi.

Ali Metin Özdoğan, daha sonra beline sardığı halatla yukarı çekilerek boşluktan çıkarıldı.

Korktuğu için ağlayan Özdoğan, arkadaşlarıyla saklambaç oynadıklarını, saklanmak için çıktığı çatıda karanlıkta fark edemediği için boşluğa düştüğünü söyledi.

Sağlık durumunun iyi olduğu gözlenen Özdoğan, ambulansta yapılan ilk müdahalenin ardından Sivas Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

]]>
/havalandirma-bosluguna-dusen-cocuk-kurtarildi.html/feed 0